2023 was ronduit een topjaar voor zanger Stef Caers alias Gustaph. Nadat hij in mei met ‘Because of You’ een knappe zevende plaats haalde op het Songfestival, is de aandacht nog niet weggeëbd. Ook internationaal voelt hij het songfestivaleffect nog altijd.

“Ik ben uitgenodigd om op de finale van de IJslandse voorrondes voor het songfestival te komen zingen”, vertelt hij in Dag Allemaal. ‘Because of You’ is daar een stevige hit geweest. We gaan ook optreden op een groot festival rond Eurovision in Londen, en ik ben ook gevraagd voor een aantal Pride-evenementen in enkele landen”, klinkt het. Al beseft Gustaph dat hij dit succesjaar moeilijk zal kunnen evenaren.

“Zelfs mochten de volgende singles het erg goed doen, dan nog zal ik het emotionele van dit songfestivalavontuur nooit meer kunnen evenaren, het was zo extreem”, zegt hij. “Dit ga ik de rest van mijn leven onthouden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.