Tot enkele jaren geleden hadden alleen heel wat jongeren al gehoord van YouTubefenomeen Acid. Ondertussen kent zowat heel Vlaanderen hem al. Dat heeft hij onder andere te danken aan zijn deelname in ‘De Slimste Mens Ter Wereld’.

Hij is dan wel een bekende YouTuber en erg populair, maar dat levert hem niet altijd veel voordelen op. Zo had hij het moeilijk toen hij veranderde van school en van Blankenberge naar Brugge trok.

“In Brugge was ik die bekende youtuber. Ik heb ana die periode niks gehad en ik heb er ook geen vrienden gemaakt. Ik heb er niks geleerd en ben er niet beter van geworden. Ik ben er uiteindelijk zelfs buitengesmeten. Maar heb ik spijt dat ik geen diploma heb? Nee. Ik heb nog nooit gedacht; ‘Had ik maar verder gestudeerd.’”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Als YouTuber ben je best vaak eenzaam. En dat gevoel heeft Acid ook wel heel vaak. Hij vindt dat hij niet altijd met iedereen kan praten over wat hij doet.

“Er was Kastiop, maar die heeft in 2020 zelfmoord gepleegd. En Ryan, maar die is gestopt met filmpjes maken. Nu zijn het alleen nog Average Rob en ikzelf. En Celine en Michiel; maar dat zijn niet mijn vrienden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.