Hij zat al veel langer met het idee

Net zoals heel wat artiesten is ook Adamo druk bezig geweest met het maken van nieuwe muziek tijdens de lockdown. Hij heeft nu een nieuwe plaat uit, maar kan deze door stemproblemen niet ten volle promoten.

Het album kreeg de titel: ‘French Please’ en is een album met daarop veertien internationale pareltjes uit zijn persoonlijke playlist. Die nummers heeft hij allemaal in het Frans bewerkt.

“Ik hou al sinds mijn jeugd enorm van Engelstalige muziek. Ik leerde mijn eerste gitaarakkoorden dankzij liedjes van Cliff Richard, Roy Orbinson en Elvis. Maar professioneel deed ik daar niets mee, hits van anderen bleven steken in mijn badkamerreportoire”, lacht Adamo in Dag Allemaal.

Een tiental jaar geleden maakte Adamo een Franstalige bewerking van ‘I’m Not In Love’ van 10 CC. Maar dat nummer wou hij niet zomaar op eender welk album zetten. En van daaruit groeide het idee voor ‘French Please’ verder.

“Er staat zelfs een cove rop van ‘Man of the hour’ van Eddie Vedder van Pearl Jam. Ik denk dat weinig mensen van mij verwachten dat ik zelfs dat ken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.