Vijf maanden eerder dan voorspeld neemt Frank Deboosere afscheid van zijn rol als weerman in Vlaanderen. Ondertussen gaat hij de geschiedenisboeken in met enkele legendarische quotes.

Van bijna 100 000 weerpraatjes heeft Frank er veel afgesloten met ‘Morgen zijn we er weer met meer weer’. Enkele termen die Deboosere bedacht, worden ondertussen door andere weermannen en -vrouwen gebruikt.

Frank werd in zijn carrière beloond met de Wablieft-prijs. Hij probeerde het weerbericht zo begrijpelijk mogelijk te brengen voor iedereen.

Dat is ook Dirk Somers van Ochtendkuren op Radio 2 niet ontgaan: “Dat alles altijd zo duidelijk, afgesproken, betrouwbaar is. Dat je soms zou kunnen denken: allez Frank, kom jij van Mars of zo?”

Na 36 jaar carrière nemen we afscheid van het weerfenomeen Frank Deboosere.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.