Heel wat BV’s raken slachtoffer van misbruik door internetcriminelen. Zo ook An Lemmens, wiens beeltenis gebruikt wordt in een advertentie voor vermageringspillen. 

“De linkerfoto is het lichaam van een random persoon met mijn hoofd opgeblazen en opgeplakt. De rechterfoto ben ik, zogezegd enorm vermagerd, terwijl ik op dat moment hoogzwanger was van m’n zoontje”, vertelt An Lemmens verbijsterd aan Dag Allemaal.

In de tekst die bij de foto’s staat vertelt An zogezegd dat ze dankzij de pillen in amper twee maanden 19 kilo is afgevallen. Alle foto’s werden echter bewerkt volgens haar.

“Lieve mensen, ga nooit in op dergelijke voorstellen”, waarschuwt de echte An in Dag Allemaal. Ze dient ook zelf telkens klacht in bij de politie maar die delen haar mee dat er tegen zo’n criminelen weinig kan gedaan worden.

“Ik kan dus niet veel meer doen dan jullie blijven waarschuwen om dergelijk fake news niet te geloven. Vertel het verder alsjeblieft. Ik vind het verschrikkelijk dat mensen hierdoor geld kwijtraken, en geloven dat dit echt is”, aldus An aan haar volgers.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.