Zich constant bewijzen is iets dat voor Aron Wade al lang geen noodzaak meer is. “Schrijven en lesgeven passen beter bij me. Spelen, zeker in het theater, is altijd spannend, je zwee­ft constant tussen plezier en angst, want het is live en het moet altijd goed zijn. Dat geeft­ veel druk”, bekent Aron aan Story.

“Ik heb voor mezelf de rekening gemaakt en gezegd: die stress wil ik niet meer”, aldus de schrijver. Hij neemt nog steeds antidepressiva door het feit dat hij destijds met een depressie geworsteld heeft, maar toch functioneert hij naar eigen zeggen perfect.

“Kijk, in je hoofd blijf je 20, maar fysiek… Ik ben intussen 53. Om te acteren moest ik 200 procent energie geven, en ik voel dat ik dat niet meer kan”, aldus Aron Wade aan Story.

Hij en Ria Maes schrijven samen young adult-boeken en biografieën. Ze wonen ook samen maar dat blijft puur vriendschappelijk. “We blijven gewoon goeie vrienden. Een lief heb ik niet. Ik ben content zoals het is”, vertelt hij tijdens het interview.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.