Aster Nzeyimana, eens de stem achter ‘Extra Time’, vertelt nu met fonkelende ogen over zijn liefde voor podcasts, in het bijzonder voor ’90 minutes’. 

“Zo’n podcast is perfect om aan te tonen dat voetballers niet allemaal overgewaardeerde macho’s zijn,” zegt hij in Humo. Voetballers als Tuur Dierckx en Daan Heymans krijgen in deze vorm van media de kans om hun diepere, intelligente en geestige kanten te tonen. Voor Aster bieden podcasts een platform voor persoonlijkheden, waardoor luisteraars zich echt kunnen verbinden met de vertellers. 

En hoewel traditionele TV onder druk staat, lijkt het erop dat Aster gelooft dat er altijd een plek zal zijn voor oprechte en gepassioneerde gesprekken over het spelletje waar hij zo van houdt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.