Daar wil ze niks mee te maken hebben

Om Astrid Stockman tegen de borst te stoten moet er al veel gebeuren. Ze kan het met veel mensen goed vinden, maar er zijn toch een paar drempels waar je je beter niet over waagt.

“Misogynie en homofobie daar kan ik echt niet tegen. En ik weet het wel: je mag jezelf niet opsluiten in een echokamer waarin alleen gelijkgestemden praten. Je moet nieuwsgierig zijn naar wie niet op jou lijkt. Allemaal waar, maar het leven is al complex genoeg en het is ook nog eens verbijsterend kort”, zegt Astrid in Humo.

Voor Astrid mag iedereen perfect zijn mening hebben, maar ze wil liever niet lastig gevallen worden door mensen die vinden dat mensen uit de queergemeenschap niet het recht hebben om zichzelf te zijn.

“Ik probeer ook om de deur dicht te houden voor manipulatieve types. Al is dat niet zo makkelijk als het klinkt. En ik voel me niet op mijn gemak bij mensen die heel onvoorspelbaar zijn in hun gemoed. Als ik telkens voorzichtig moet aftasten welke versie van jezelf je vandaag bent… daar heb ik de mentale ruimte niet voor.”

“Een relatie, van welke aard ook, is gebaat bij een zekere mate van voorspelbaarheid. Je moet weten wie je voor je hebt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.