Ze durft al eens iets te vergeten

Als bekende actrice zou Karin Tanghe zomaar kunnen gevraagd worden voor ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Al zal dat niet snel gebeuren, de actrice wordt een dagje ouder en vergeet al eens vaker iets.

“Ik heb het vooral moeilijk met namen tegenwoordig. Zelfs als het over mensen gaat die ik goed ken. Aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ zou ik bijvoorbeeld niet meer kunnen meedoen. Dat zou totaal niet meer lukken. Mijn visueel geheugen gaat er ook op achteruit met het ouder worden”, klinkt het in Primo.

Als actrice is het nog te begrijpen dat je niet iedereen zijn of haar naam kan onthouden. Je ontmoet immers ontzettend veel mensen.

“Maar ik wil dat niet linken aan alzheimer of zo, zoals mijn personage in ‘Thuis’. Dat is normaal. En drie keer hetzelfde zeggen, is ook normaal. Mijn zonen zeggen het soms: ‘Mama, je hebt dat al gezegd.’”

Karin is al vaker geconfronteerd geweest met alzheimer. Zo werden de moeder en zus van haar ex-man Dirk Tanghe getroffen door de ziekte. Maar dat ze een personage met alzheimer zou spelen in ‘Thuis’, daar heeft ze Dirk niet over aangesproken.  “Ik bespreek nooit een rol met iemand op voorhand. Ik heb ook op geen enkel moment getwijfeld om Veerle te spelen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.