Ze staat er zelf niet teveel bij stil

Alzheimer krijgen, het is de grootste nachtmerrie van heel wat mensen. Ook al kan je de ziekte niet tegenhouden, je krijgt het liever niet. In ‘Thuis’ zien we Veerle, gespeeld door Karin Tanghe, die met de ziekte te maken krijgt.

Natuurlijk krijgt Karin de ziekte liever zelf ook niet, maar ze is daar niet echt mee bezig. Ze probeert er dan ook zo weinig mogelijk bij stil te staan.

“Je kan er toch niks aan doen. Wat voor zin heeft het om je nu zorgen te maken over iets wat misschien kan komen? Ik ben helemaal niet fantastisch, verre van, maar je moet het leven gewoon nemen zoals het komt. Ik ben officieel met pensioen, maar ik ben dolgelukkig dat ik nog steeds mag acteren”, klinkt het in Primo.

Voor acteurs is het altijd bang afwachten of het hen nog lukt om op oudere leeftijd hun teksten te onthouden. En ook daar staat Karin af en toe bij stil.

“Maar ik zing al sinds jaar en dag Franse chansons en dat zijn soms serieuze lappen tekst. Je mag geen enkel woord vergeten of het nummer is om zeep. Als je acteert, kan je nog een beroep doen om je improvisatietalent. Maar goed, we worden allemaal een dagje ouder… het is trainen, herhalen en repeteren.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.