Ze is er erg gevoelig aan

Er zijn zo van die mensen die barsten van het artistieke talent en daar ook hun brood mee kunnen verdienen. Maar er mag nooit vergeten worden dat er ook nog altijd hard moet gewerkt worden, ondanks dat talent. Astrid Stockman is zo iemand.

“Ik weet dat er mensen zijn die gewoon op hun talent teren. Maar ik maak dat onderscheid niet. Van iets als sport vormen concurrentie en competitie de wezenlijke kern: ben je een wielrenner, dan moet je hard zijn voor jezelf om het verschil te kunnen maken. Mara muziek draait voor mij niet om competitie. Of iemand vooral op talent teert dan wel op hard werk, maakt me dan minder uit”, legt Astrid uit in Humo.

Astrid wil graag haar doel bereiken en het ook goed doen, net zoals ze zich ook dit keer weer volledig heeft gesmeten voor ‘De Allerslimste Mens Ter Wereld. Maar de actualiteit volgen, dat heeft ze dit keer niet gedaan naar aanloop van de wedstrijd.

“Het is niet dat ik niet bekommerd ben om de wereld, maar ik ben gewoon heel gevoelig. Mijn hoofd krijgt berichten over oorlog en andere rampspoed nooit vermalen tot iets abstracts. Als ik al dat nieuws dat er nu te horen en te zien is zou toelaten, ik kom mijn bed niet meer uit.”

Astrid laat dus liever geen zwarte gedachten en probeert dus zoveel mogelijk prikkels te vermijden. “Ik verkies de kleine naïviteit. Even m’n ogen sluiten en hopen dat het beter gaat zodra ik ze weer open.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.