Ze bracht alleen haar zoon groot

Uit elkaar gaan met je partner en de vader van je kind, het is geen gemakkelijke beslissing om te nemen. Ook niet voor Barbara Sarafian. Zij ging uit elkaar met haar vriend toen hun zoon één jaar oud was.

Barbara kreeg het volledige ouderschap op zich en bracht hun zoon Julian alleen groot. Maar niet zonder regelmatig te checken of Julian zijn vader niet miste.

“Het is een splinter in mijn voet. Ik ben er niet in geslaagd om dat kerngezin te bewaren – al was het niet mijn keuze. Ik dacht dat ik dat, naarmate ik ouder word, beter zou kunnen plaatsen. Dat ik dat verwerkt zou krijgen. Het tegendeel is waar. Het sentimentele zit veel meer bovenaan dan de jongste twintig jaar”, geeft Sarafian toe in Het Laatste Nieuws.

Julian heeft geen grootouders meer, en heeft vooral alleen zijn mama Barbara om zich aan vast te klampen. En daarvan is Barbara niet altijd zeker of hij dat nog wel altijd even leuk vindt.

“Ik ben zijn ankerfiguur, tot vervelens toe. Die heeft vast en zeker af en toe genoeg van mij”, lacht ze. “Hoe kan het anders, als je met zo weinig bent? Hij woont thuis, maar echt apart.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.