Niks mooiers dan dat

Steeds meer en meer mensen krijgen het moeilijk met ouder worden en doen er alles aan om er steeds jonger uit te zien. Kurt Van Eeghem is 70 en voor hem is het goed zoals het nu is. Hij hoeft er niet per se terug 50 uit te zien.

“Ik ga niet plots een account op TikTok aanmaken en qua verzorgingsproducten ben ik een voorstander van het less is more-principe. Zo gebruik ik geen zeep of shampoo, maar enkel water om me te wassen. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je huid”, lacht hij in Primo.

Geen dure zogenaamde wondercrèmes voor Kurt en geen producten die totaal overbodig zijn. Ook plastische chirurgie is voor Kurt niet aan de orde.

“Mensen die hun lippen of borsten hebben laten ‘corrigeren’ zijn letterlijk mismaakt. Als het bij mij uitzakt, zal het de zwaartekracht zijn die zijn werk doet. En er is niks mooier dan een oude man bij wie je kan zien dat hij geleefd en gelachen heeft.”

Ouder worden schrikt Kurt dus niet af en hij is blij met hoe zijn leven er heeft uitgezien. “Mijn leven is er eentje om in te kaderen. Als je me nu zou vragen hoe ik mijn leven zou overdoen, zou ik dat op identiek dezelfde manier doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.