Jaar na jaar is de Radio 2 Zomerhit een wedstrijd tussen de crème de la crème van de Vlaamse showbizz. Nieuw talent en gevestigde waarden gaan de strijd met elkaar aan om die trofee in de wacht te slepen.

Ook Bart Kaëll is dit jaar genomineerd en hij heeft zo zijn eigen favorietjes wie die trofee mee naar huis mogen nemen.

“Zonder namen te noemen: er zal volgens mij flink gestemd worden voor de jonge garde. Wie ik zeker een warm hart toedraag, is Lissa Lewis. Zij heeft de stem, de looks en een goed nummer. Telkens wanneer ik haar ‘Het lijkt wel zomer’ hoor, begint de zon te schijnen in mijn hoofd. Maar er is niemand die ik de hoofdprijs niet zou gunnen”, zegt hij eerlijk in Tv Familie.

Door de opkomst van al dat nieuwe, jonge talent is de concurrentie natuurlijk een pak groter geworden en daar moet Bart zich ook wel wat aan aanpassen.

“Je moet meegaan met de tijd. Een hedendaagse sound alleen is niet voldoende. Je moet jezelf in de markt zetten via communicatiekanalen zoals Facebook en Instagram. Vroeger maakte je een plaat en zodra die bij de platenboer lag, was de kous af. Tegenwoordig is jezelf promoten op de sociale media haast een parttimejob.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.