Met ‘Wat is jouw geheim?’ heeft zanger Bart Kaëll nog eens een echt succesnummer te pakken. Desondanks heeft hij de zomer niet in een roes doorgebracht. Aan de vooravond van de viering van 40 jaar carrière vertelt de zanger in Dag Allemaal openhartig over hoe hij toch weer tegen een beginnende depressie aanliep.

Zijn perfectionisme deed Bart een paar jaar geleden al eens in een depressie belanden. “En deze zomer heb ik er weer tegen moeten vechten”, zegt hij. “Ik had plots weer zo’n gevoel: oei, ik ben over mijn grenzen aan het gaan, fysiek en mentaal. Ik moet dan meer rusten en mijn stressniveau proberen te verminderen. Ik blijf een stresskonijn”, beseft de zanger.

“Gelukkig herken ik de alarmsignalen intussen, maar ik moet er altijd alert voor zijn”, vertelt de zanger verder. “Dat is een knipperlicht dat begint te branden en dan weet ik: hela, ik moet oppassen. Luc had het ook opgemerkt. ‘Bart, je vingers staan helemaal verkrampt’, zei hij”, aldus Bart Kaëll.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.