45 jaar, zo lang kent Bart Kaëll zijn partner Luc Appermont al.

“We hebben elkaar leren kennen in de zomer van 1978 in De Haan”, gaat Bart van start in Story. “Ik werkte er in een taverne en Luc kwam daar met zijn toenmalige vriendin. We hebben toen telefoonnummers uitgewisseld omdat ik graag in het vak wou stappen.”

De zanger geeft aan dat er onmiddellijk een klik tussen hen was en naar eigen zeggen “kwam van het een het ander”.

Toch heeft het koppel een aantal hindernissen moeten overwinnen. Zo was de afstand oorspronkelijk een grote spelbreker. Luc was namelijk van Bilzen en Bart woonde toen in Oudenaarde.

“En er waren nog factoren die een relatie moeilijk konden maken, zoals het leeftijdsverschil, de verschillende milieus waaruit we kwamen en onze verschillende opvoedingen.”

“Maar we zijn er voor gegaan, langzaamaan. Natuurlijk zijn we allebei naar elkaar toe moeten groeien in die relatie”, besluit Bart gelukkig.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.