In de rubriek “Heb ik dat ooit gezegd” van Primo worden oude quotes van onder het stof gehaald en voorgelegd aan de artiest in kwestie. Deze week reageert Bart Kaëll op de quote: “Ik zat heel erg in mezelf opgesloten, was verlegen en onzeker. Emoties tonen, dat deden wij niet thuis. Iets zeggen als ‘mama, ik zie u graag’, dat was compleet not done.”

Bart geeft aan dat hij vroeger een erg timide jongen was die zich liever wat wegstak. Ook werd de zanger regelmatig gepest. “Misschien omdat ze toen al zagen dat ik meer op jongens dan op meisjes viel. En ik kleedde mij iets specialer dan de anderen.”

Al wil timide in dit geval niet zeggen dat hij zich niet durfde verdedigen. “Die timide jongen kon zich rap transformeren, hoor. En dan verschoten ze. Uiteindelijk wisten ze dat ze mij best niet te veel moesten lastigvallen.”

“Maar ik heb me een buitenstaander gevoeld. Op zoek naar m’n eigen plek.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.