Ook een succesvolle, zelfverzekerde vrouw zoals Goedele Liekens durft al wel eens twijfelen over haar eigen kunnen.

Destijds groeide ze op in een gezin waar haar ouders haar duidelijk maakten dat ze zeker niet beter waren dan een ander en zo bleef Goedele heel lang geloven dat anderen veel slimmer waren dan zij.

“Van sommige opdrachten lig ik nachtenlang wakker met ‘ik ga dat niet kunnen’ malend in mijn hoofd. Maar achteraf haal ik de meeste voldoening uit precies die ondernemingen waarvan ik zei: ‘Nee, dát durf ik niet!’ De hoogste springplank, beven als een riet en toch springen”, dat is Goedele volgens Dag Allemaal.

Haar ouders gaven haar ook altijd mee dat ze moest zorgen dat ze voor zichzelf kon zorgen. “Mijn vader had een mooie functie bij de bank, een slimme maar stille en bescheiden man.

M’n moeder was een huisvrouw met een sterke persoonlijkheid. Ze sprak met ons over dames die thuis slaag kregen maar niet weg konden. ‘Zorg dat je voor jezelf kan zorgen’, zei ma tegen haar dochters. ‘Niet alle mannen zijn zo goed en zachtaardig als onze pa”, kreeg Goedele Liekens dikwijls te horen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.