Het nieuws dat Will Tura een beginnende vorm van alzheimer heeft, shockeerde zowat heel Vlaanderen. Zo ook collega artiest Bart Peeters: “Eerlijk gezegd, ik heb niks aan Will gemerkt”.

Op de single ‘Als ik terugkijk’, horen we de stem van Will Tura nog een keer op een tekst van Bart Peeters. Toen hij het als vanouds weer superprofessioneel inzong, wist Bart niet dat dit de laatste single van Will Tura zou worden. 

Bart Peeters heeft de tekst geschreven op een prachtige compositie van Will Tura. “Ik heb me proberen te verplaatsen in zijn wereld. De kracht van de compositie zit in de melancholie”, verduidelijkt Bart. “En dat vroeg om een soort terugblik, ’n dankwoord aan zijn publiek.”

Voor Bart is het onweerlegbaar dat Will Tura door heel Vlaanderen gedragen wordt, te vergelijken met Eddy Merckx. “Die hebben allebei hun iconische status verdiend door hun prestaties, met woorden waren ze eerder karig.” 

“Iederéén heeft respect voor Tura”, beklemtoont Bart Peeters met veel respect in Dag Allemaal. “Ik hoop dat hij nu ook die warme schouder van z’n publiek voelt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.