“Ik kan me inbeelden dat het voor jongeren nu niet evident is”

De “slodderjaren”, zoals Bert Verbeke het noemt zitten er eindelijk op volgens de acteur. Daarmee wil hij zeggen dat de kinderen uit de pampers zijn en dat de zwaarste periode achter de rug is.

Wanneer Primo aan Bert vraagt welke dromen hij voor zijn kinderen Sivert en Malin heeft, vertelt de acteur dat hij hoopt dat ze groot mogen worden in een wereld waar doemdenken niet meer te veel aanwezig is.

“Het zijn turbulente tijden”, gaat de acteur van start. “Ik hoop dat er beterschap in zicht is, op mondiale schaal, eens Sivert en Malin tieners zullen zijn.”

Volgens de acteur ben je als puber erg gevoelig voor alles rondom je. “Ik kan me inbeelden dat het voor jongeren nu niet evident is, omgaan met wat zich allemaal in de wereld afspeelt. Neem nu de klimaatopwarming. Daar was nauwelijks sprake van toen ik tiener was. En van een pandemie hadden we ook nog nooit gehoord.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.