Voor zijn carrière legt Christoff jaarlijks heel wat kilometers af. Zijn auto is dan ook echt zijn eigen ‘Heilige Plek’. Wat het merk van zijn wagen betreft, zweert de schlagerzanger al zijn hele leven bij één specifiek merk: Mercedes.

Een liefde die hij met de paplepel meekreeg, zo vertelt hij in een interview met het weekblad Primo: “Die liefde voor Mercedes is ontstaan door mijn grootouders. Zij reden met een grote Mercedes en hebben de liefde voor deze auto aan mij doorgegeven”, aldus Christoff. “Telkens wanneer mijn grootouders me met hun auto kwamen ophalen, was ik bijzonder gelukkig. Zo geraakte ik bezeten door dat merk.”

Een passie die ook in zijn jeugd al behoorlijk ver ging, zo blijkt: “Ik verzamelde alles over Mercedes. Uit magazines en kranten knipte ik foto’s en artikels. Mijn kamer hing vol met posters”, lacht de zanger. “En ik had duizenden Matchbox-autootjes. Die heb ik trouwens nog. Als ik daarnaar kijk, word ik direct teruggekatapulteerd naar mijn jeugd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.