Maar dat was niet altijd zo

In onze maatschappij zullen er ongetwijfeld wel wat jonge meisjes, of vrouwen vol bewondering opkijken naar iemand als Birgit Van Mol. Zij heeft al heel wat bereikt in het leven en is een voorbeeld voor velen.

Maar ook Birgit heeft een vrouw in haar leven waar ze erg naar opkijkt. Dat is haar overgrootmoeder Matilda.

“Zij zei: ‘Wees nooit afhankelijk van een man. Zorg ervoor dat je altijd je eigen boontjes kunt doppen.’ Ze maakte hoeden en had een eigen zaak, wat erg vooruitstrevend was. Voor mij is het evident dat je als vrouw je kost verdient. Maar dat is niet voor iedereen zo, weet ik.”

Birgit heeft het ook niet altijd makkelijk, maar zij weet wel waar ze haar kracht kan uithalen. Zij probeert te kijken naar wat er wél is, en niet naar wat er niet is.

“Aandacht hebben voor het positieve kan je leren. Als je je slecht voelt, helpt het niet om erop te focussen. Ga naar buiten, voel een zonnestraal of regendruppel op je gezicht en je voelt je een ander mens.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.