De beelden van de jongere die belaagd werd in Zelzate gaat de wereld rond via sociale media en ook de BV’s houden zich niet meer in qua uitspraken hierover.

“Mijn moederbloed kookt als ik die beelden zie”, vertelt Joyce De Troch aan Dag Allemaal. “Ik denk dat er toch weinig mensen zijn die hun walgneigingen kunnen onderdrukken bij zulke barbaarse taferelen? Dit is heel erg foute boel. En ik zweer het je, als dit ooit met een van mijn kinderen zou gebeuren, dan sta ik niet in voor de gevolgen”, aldus Joyce.

Ze is zelfs bereid om er enkele maanden de cel voor in te draaien om de persoon die haar kinderen dit zou aandoen, te laten boeten.

“Laten we er geen doekjes om winden, iedereen weet uit welke hoek die geweldplegingen kwamen. En ik heb er op zich geen enkel probleem mee dat onze maatschappij meer en meer ‘gekleurd’ wordt. Wij houden hier thuis allemaal van talen, ik heb zelfs het idee geopperd om m’n dochters lessen Arabisch te laten volgen. Maar wat zie je in realiteit? Dat er vaak geen sprake kan zijn van communicatie”, geeft Joyce De Troch mee aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be