Kim Van Oncen stond tot vorig jaar nog in de bakkerijafdeling van haar Delhaize winkel, die ze samen met haar broer van haar ouders heeft overgenomen.

Maar sinds ze nu samen met Peter Van de Veire de ochtendshow presenteert op Radio2, is dat niet haalbaar meer.

“Als je wekker in de week om half vier afgaat, wil je op zondag niet nog eens opstaan om zes uur. Maar ik amuseer me enorm. Peter en ik komen binnenkort terug met Goeiemorgen Morgen! en we hebben er veel zin in”, deelt Kim mee aan Story.

“Ik weet dat er wat kritiek is, maar we krijgen ook heel wat positieve reacties. Ons de schuld geven van het dalende marktaandeel van Radio2 vind ik niet eerlijk. Het radio landschap is enorm versnipperd en een radioprogramma moet tijd krijgen om zich te zetten. We blijven keihard werken aan onze show, met een topteam”, aldus Kim.

Haar twee kinderen Stella en Jack zullen later zeker ook een vakantiejob moeten doen, zoals zij destijds in haar Delhaize deed. “Dat mag bij ons zijn, maar ook ergens anders”, vertelt ze aan Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.