Regi Penxten zegt geen nee tegen een nieuwe baby met zijn kersverse verloofde Kristel Hubeny. Al is een zoektocht naar suikerbonen momenteel nog niet aan de orde. In afwachting daarvan heeft de populaire DJ en producer uit Heusden-Zolder wel al een nieuwe muzikale baby op de wereld gezet in de vorm van zijn nieuwe single ‘Horen, zien en zwijgen’.

Met ‘Horen, zien en zwijgen’ keert Regi qua sound terug naar het begin van de jaren 2000. “Maar vocaal is het helemaal van deze tijd. Niemand doet dat nu, dus doe ik het maar”, lacht hij in Het Belang van Limburg. Hoewel hij naar eigen zeggen geen heimwee heeft naar zijn Milk Inc-periode, is de terugkeer naar die sound wél een bewuste keuze.

Oorspronkelijk was de release van het nieuwe nummer dan ook bedoeld om dichter bij de start van zijn The Return-shows in het Sportpaleis in het najaar te liggen. Maar toen Calvin Harris plots met een gelijkaardige single kwam, werd besloten de release te vervroegen: “Ik voelde al langer tijdens dj-sets dat mensen weer wat snellere beats willen en die tranceklanken van vroeger”, legt Regi uit. “Vermits ik destijds mee aan de wieg stond van die stijl, zou het maar idioot zijn als ik dit nu zou laten liggen. Dat de vocals in het Nederlands zijn, maakt het extra speciaal. Dit is nog nooit eerder gedaan”, besluit hij trots.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.