Internetcriminelen belagen ook heel wat BV’s. Op social media wordt misbruik gemaakt van hun bekendheid om mensen te overtuigen zaken te kopen of te beleggen. 

Maar ook gewoon chatten met een BV blijkt niet altijd écht te zijn. “Onlangs kwam er na een concert een dame naar mij toe die vroeg wat ik vond van de jurk die ze aanhad, ‘want we hebben dat toch besproken?’ Toen ik zei dat ik geen idee had waar ze het over had, zei ze verbaasd dat we toch urenlang gechat hadden. Dat was dus niet met mij”, vertelt Christoff gefrustreerd aan Dag Allemaal. 

“Dat is een heel eng gevoel. Op het einde van het gesprek vroeg die persoon om 10.000 euro van haar te lenen, via bitcoins. Die vrouw heeft gelukkig niet betaald”, aldus Christoff. 

Hij is ook als de dood voor uitspraken dat die mensen hem in de mond zouden leggen waar hij helemaal niet achter staat. 

Ondertussen heeft de zanger iemand in dienst genomen om zijn sociale media 24/7 te monitoren en de fakeprofielen aan te geven bij de grote internetbedrijven. “Het is heel erg dat het zover moest komen, maar ik zag geen andere uitweg”, bekent Christoff aan Dag Allemaal. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.