VTM Nieuws-journaliste Hannelore Simoens besloot al op erg jonge leeftijd op eigen benen te gaan staan. Op haar achttiende trok ze de deur van haar ouderlijk huis achter zich dicht om de échte wereld in te stappen.

Een wereld waarin de dingen geld kosten. En vaker nog: veel geld kosten: “De huurwaarborg, de verzekeringen, de meubels… Ik had geen euro meer op mijn rekening staan”, aldus de journaliste in Humo.

Zomaar geld over de balk gooien is nooit aan Hannelore besteed geweest. Ze heeft ook altijd een grote angst gehad om arm te worden en vermijdt daarom financiële risico’s: “Mathias, mijn vriend, stelt weleens voor om een jaar te gaan reizen, en hoezeer ik dat idee ook genegen ben, toch denk ik dan altijd eerst: ja maar, we mogen ons spaargeld toch niet zomaar weggooien?” klinkt het. “De angst voor later beheerst me meer dan me lief is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.