De Special Forces-opleiding is naast fysiek inderdaad ook heel erg belastend voor de geest. Ook Francisco Schuster zal dit bevestigen.

“De proeven waren van bij het begin loodzwaar, ik had dat echt onderschat. Waar ben ik aan begonnen, ik zou beter stoppen en op hotel gaan”, bekent Francisco aan Dag Allemaal’.

Toch zette hij door tot hij zijn breekpunt bereikte de derde dag. “De stress en de vermoeidheid werden mij te veel. Het stopte gewoon niet. Zelfs tijdens de rustmomenten moesten we checken of onze drinkbussen gevuld waren, of alles in onze rugzak zat”, aldus Francisco. 

Hij hield ook constant de klok in de gaten en omdat hij ervan overtuigd was dat ze hem elk moment konden komen halen. 

“Als ik was doorgegaan en helemaal gecrasht was, zou ik nu wellicht niet zo tevreden terugkijken op dit avontuur. Ik ben trots op wat ik heb bereikt, vertelt Francisco aan Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.