Christoff worstelde naar eigen zeggen lang met zijn geaardheid. In een tijd waarin internet niet bestond, was het nog moeilijker om je gevoelens kwijt te kunnen, zegt hij in Dag Allemaal. 

“Op school durfde ik daarover met niemand praten, omdat ik bang was om nog meer uitgelachen en gepest te worden. Op een gegeven moment dacht ik dat ik alleen op de wereld was.”

Ook thuis was het niet eenvoudig. Zijn vader had het er lange tijd moeilijk mee en ook bij zijn mama kwam het best hard binnen. “Ik heb het haar verteld toen we in de auto zaten, en de rest van de rit was het stil”, verklapt Christoff. 

Het was de oma van Christoff die thuis het ijs brak. “Onze Christoff blijft toch onze Christoff, wat is dat nu”, was haar reactie. En pas dan viel er een grote last van de schouders van zijn mama. 

Vlaanderen kwam pas een eind later te weten dat Christoff op mannen valt. “Ik wilde dat Vlaanderen geïnteresseerd was in de mens die muziek maakte, en niet in de vraag met wie ik mijn leven deel”, legt Christoff uit in Dag Allemaal. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.