Toen ze zelf zestien jaar was, stuurde Coely haar kat naar de blind auditions, omdat ze bang was om met de trein te rijden. 

Vandaag is ze er zelf bij als coach en leert ze kinderen in ‘The Voice Kids’ niet alleen beter te zingen, maar ook om te gaan met diezelfde faalangst die haarzélf zo lang parten speelde.

Sinds ze moeder is geworden is ze veel emotioneler dan vroeger, zo geeft ze zelf toe. “Je bent die kids hun leraar en deels hun opvoeder”, zegt ze zelf . “Een soort van moeder, vriend en lifecoach”, aldus Coely in Dag Allemaal.  

De strenge uithangen is niet haar ding. Ze vindt het belangrijk dat de kinderen zich zonder stress kunnen amuseren op het podium. En daarbij wil ze helpen, door hen tools aan te reiken waarmee ze verder kunnen.

“Uiteindelijk is dit een once in a lifetime experience”, zegt Coely aan Dag Allemaal. “Je moet ze die positieve energie geven, zodat ze in zichzelf geloven, het gevoel hebben dat het allemaal wel goed komt”. Zelf struggelde ze ook jarenlang met faalangst en dat wil ze nu verhelpen bij de kinderen die ze coacht. 

 Een gevoel dat ze zelf ook had, telkens wanneer ze bij ‘The Masked Singer’ in het pak van Raaf kroop. ‘Ik kan nog steeds amper geloven wat ik daar gedaan heb!’ 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.