Dat duivelse lachje dat nog even nagalmde… het joeg veel kijkers van ‘De Verraders’ de stuipen op het lijf. ”De programmamakers hebben er een extra effectje op gezet om het wat ‘demonischer’ te maken’, zegt Bart Appeltans lachend aan Dag Allemaal.

Nadat Walter De Donder en Klaasje uit het programma verdwenen blijft Bart nog als enige ‘verrader’ over. “In mijn omgeving vinden ze het erg cool”, geeft Bart toe. 

“De eerste aflevering heb ik met vrienden bekeken, op het moment dat ik aangeduid werd als verrader, was het kot te klein. Mijn vriend Dennis had ik het al verteld, natuurlijk. Hij zei onmiddellijk: ‘Ja, ik geloof dat jij dat kan’”, aldus Bart. 

Dat ‘De Verraders’ geen spel is voor doetjes weten we inmiddels. “En toch was mijn eerste reactie heel enthousiast, het kind in mij kwam naar boven. Zo’n spel in een mysterieus kasteel, wauw! Met twintig mensen afgesloten van de wereld zitten, zonder gsm of niets…Dat intrigeerde mij. Dus ben ik ervoor gegaan”, bekent hij aan Dag Allemaal.

Hij zag zichzelf in beide rollen maar de makers wisten dat hij de uitdaging zou aangaan als ze hem die zouden geven. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.