We leven allemaal gehaast, zijn oververmoeid en laten ons van alle kanten druk opleggen. Maar Tine Priem heeft ondertussen geleerd om het rustiger aan te doen. Een paar jaar geleden kreeg ze te maken met een burn-out.

“We doen allemaal mee aan de ratrace…”, aldus Tine Priem in Primo. Een burn-out zie je niet aan iemands uiterlijk maar toch lijd je er fysiek onder. 

“Maar het komt goed. Dat wil ik vooral meegeven aan wie te kampen heeft met een burn-out: ik begrijp je en ik verzeker je dat het goed komt. Je moet gewoon luisteren naar je lichaam”, vertelt de actrice openhartig. 

Ze kampte ermee net voor corona. “Dus die eerste lockdown was eigenlijk een godsgeschenk. Ik mocht niet gaan werken en tijdens die verplichte rust ben ik begonnen aan mijn herstel: veel slapen, luisteren, … en héél veel wandelen. Ik heb vijf maanden gehad om door de eerste diepte te geraken”, deelt Tine mee aan Primo. 

Ze was in die tijd ook met heel veel bezig. “Mijn kledingwebshop Gingers, een theaterstuk… Het werd allemaal wat te veel. Nu breekt er ook een drukke tijd aan, maar ik weet hoe ik ermee moet omgaan”, geeft ze toe. 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.