Ze moest een tijdje zonder haar mama

Het is soms ongelooflijk hoe realiteit en een verhaallijn in een soap zo gelijk kunnen lopen. Maar het kan, vraag dat maar aan Cyra Gwynth. Zij speelt Yoko in ‘Familie’, een meisje dat in de steek is gelaten door haar moeder.

Cyra groeide net zoals Yoko op zonder moeder en dat heeft ze altijd moeilijk gevonden. Maar Cyra heeft wel toenadering gezocht tot haar mama. Al heeft dat wel acht jaar geduurd.

“Maar daardoor heb ik net als Yoko het gevoel dat ze mij in de steek heeft gelaten. Ik hoorde mijn moeder wel af en toe aan de telefoon, maar ze liet toch een leegte achter in m’n leven”, zegt Cyra in Dag Allemaal.

Gwynth heeft vaak aan haar mama gevraagd wanneer ze zou terugkomen en kon het soms moeilijk begrijpen. Een antwoord kreeg ze nooit, maar ze begrijpt haar nu wel beter. Het draaide allemaal om relatieproblemen.

Cyra had veel verdriet over de situatie en dat zullen haar vader en zus geweten hebben. “Er waren daardoor af en toe spanningen. Ik voelde me een beetje door iedereen in de steek gelaten, terwijl zij me alleen maar wilden helpen. Ik had het altijd goed thuis. Papa is keigoed voor mij geweest en mijn zus was een beetje m’n moederfiguur.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.