Er was maar een dunne lijn tussen realiteit en fictie

Het is soms even slikken wanneer een verhaallijn uit een reeks ook in je eigen leven gebeurt. Zeker wanneer je zelf meespeelt in die reeks. Nicole Josy, de vrouw van Hugo Sigal leed aan jongdementie, iets waar Hugo’s partner in ‘#LikeMe’, TinTin, het personage van Janine Bischops, ook mee werd geconfronteerd.

Thomas Van Goethem, de bedenker en scenarist van ‘#LikeMe’ wist dat Nicole aan dezelfde ziekte leed als het personage uit de verhaallijn van de reeks.

“Maar ik heb dit verhaal nooit geschreven vanuit het perspectief van Nicole. Integendeel, ik heb eerst bij Hugo afgecheckt of hij het wel zag zitten om dit te spelen. Ik wil immers dat mijn acteurs zich te allen tijde comfortabel voelen. Hugo heeft me toen zijn zegen gegeven”, vertelt Thomas in Dag Allemaal.

Hugo vindt het de perfecte kans om de ziekte wat meer onder de aandacht te brengen en zet zich ook volop in voor de Alzheimer Liga. Hij hoopt dat er snel een doeltreffend medicijn voor de ziekte komt.

Van Goethems eigen grootmoeder leed ook aan alzheimer en dat was als kind moeilijk om te begrijpen. “Het is hel moeilijk om aan kinderen uit te leggen wat er gebeurt in het brein van iemand die Alzheimer heeft. En bij ‘#LikeMe’ hebben we dit soort thema’s altijd bespreekbaar willen maken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.