Hoewel James Cooke al op z’n vijftiende wist dat hij graag vader zou worden, en hij daardoor zelfs een tijd in de knoop lag met zichzelf over het feit dat hij op mannen viel, hebben hij en zijn man Dorian onlangs beslist om hun kinderwens op te geven. In Primo geeft James meer tekst en uitleg bij die beslissing.

“Een persoon een richting kunnen geven in het leven was nochtans een vurige wens”, vertelt hij. “Ik wilde kunnen betekenen wat mijn mama voor mij betekende. Maar op mijn vijftiende was ik nog niet zo ambitieus als nu, natuurlijk. En dat geldt ook voor Dorian. Hij doet net als ik wat hij het liefst van al doet. Dus ja, dan stopt het verhaal ergens, hé”, zegt James.

“Kinderen pak je er niet zomaar bij. Als ouder moet je je verantwoordelijkheden opnemen”, vult hij aan. “En Dorian en ik wéten hoe ambitieus en gelukkig we zijn op werkvlak. We zouden onszelf als ouders dus enorm kunnen ontgoochelen. En vooral ook ons kind, want dat heeft tijd en aandacht nodig. Mochten we dat niet kunnen geven, zouden Dorian en ik ons enorm schuldig voelen”, bekent James. “En kijk, we zijn er nu al acht jaar over aan het praten. Vandaar dat we nu een duidelijke afspraak gemaakt hebben: laat ons stoppen met erover te babbelen en niet aan kinderen beginnen. Anders blijven we maar bezig.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.