Dan Karaty mag dan wel 25 jaar verslaafd zijn geweest aan alcohol, zijn andere liefde ‘dansen’ heeft hij nooit opgegeven. Al danst hij nu niet meer op een podium.

“Vooral omdat ik er geen zin meer in heb. Bovendien ben ik al 45 jaar. Er zijn mensen die me daaraan herinneren wanneer ze mij op TikTok zien dansen met mijn dochter. “Jij bent zogezegd jurylid van danswedstrijden, jij kunt er niet veel van”, lacht Dan in Het Nieuwsblad.

In Vlaanderen zagen we Dan ook geregeld terugkeren als jurylid in ‘Belgium’s Got Talent’. Tijdens het laatste seizoen niet meer.

“Ik hoop dat ik nog mag terugkeren. Vorig jaar was ik in gesprek met de zender, tot ik niks meer hoorde en vernam dat ik vervangen was. Oké, dacht ik, dat is klote. Vragen ze me nog eens? Graag. Vragen ze me niet meer? Prima.”

Maar vervelen doet Karaty zich niet. Bij ‘Holland’s got talent’ was hij wel nog welkom en hij is ook te zien in Nederland in ‘Avastars’. Bovendien heeft hij een eigen podcast waarin hij praat met toppers in hun vaak over hun ervaring met verslavingen. “En ik heb ook het schrijven terug herontdekt. Maar eigenlijk heb ik geen plan voor de toekomst. En dat bevalt me wel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.