Over de commotie van de eerste week tijdens ‘De Tafel Van Vier’ gaan we het niet meer hebben. De hele ploeg heeft hun verontschuldigingen aangeboden en zullen beter opletten in de toekomst. Al beseft Gert Verhulst wel dat commentaar op sociale media er gewoon bij hoort.

“Ik vond het alvast een mooie eerste week met vier vrij evenwichtige uitzendingen. Waren ze allemaal even goed? Nee. Waren alle items even straf? Ook niet. Maar over de hele lijn ben ik tevreden. Het ergste zou zijn dat ik wekenlang vier dagen per week een uur mijn botten lig af te draaien en dat er niks wordt over geschreven of getweet”, zegt Gert in Het Laatste Nieuws.

De verwachtingen voor het programma waren hooggespannen en het leek wel alsof het programma nu al hét programma van het najaar ging worden.

“En dat heeft me verbaasd. Vier mensen aan een tafel over de actualiteit: het is ook maar wat het is hé. Maar journalisten zijn altijd getriggerd als je op hun terrein komt. Da’s blijkbaar heel gevoelig. Kan Gert dat wel? Hij is toch geen geschoolde journalist.”

Wie hoopt dat Gert op zijn bek zal gaan, die is eraan voor de moeite. “Wat is dat, op je bek gaan? Dat ik hier zit te stotteren of verkrampt rond mijn tafel hang? Ik heb genoeg ervaring en volgens mij had ik in ‘Gert Late Night’ dé politieke quote van de eeuw met Kris Peeters die zei dat hij met 5% van de stemmen ook burgemeester van Antwerpen kon worden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.