Er werd in Het Laatste Nieuws gezegd dat Gert Verhulst vast ontgoocheld zou zijn met ‘amper’ 200.000 kijkers voor ‘De Tafel Van Vier’. Maar Gert kan iedereen gerust stellen.

“Ik was daarvan helemaal niet geschrokken. Laat het programma maar een paar maanden lopen en dan kijken we naar de cijfers. De zender en ik geloven heel erg in dit verhaal en het zal alle kansen krijgen. Vergeet niet dat we moeten opboksen tegen de soaps, ‘Terzake’ en zelfs voetbal”, zegt Gert in Het Laatste Nieuws.

Wie had gehoopt dat het programma in dezelfde lijn zou liggen als ‘De Cooke & Verhulst show’ die zal misschien ietwat ontgoocheld zijn. Al is het nooit Gert zijn bedoeling geweest om een soortgelijk programma te maken.

“In ‘De Cooke & Verhulst show’ bleef ik zelf geregeld op mijn jonger zitten. Je hebt nog veel vragen en na vijf minuten is het dan tijd voor Christoff die de polonaise komt doen. Da’s een ander concept dan nu.”

Tijdens de eerste week barste er heel wat commotie los rond enkele uitspraken in het programma. Gerts Instagram ontplofte van de niet altijd even vriendelijke berichten. Maar iemand kwetsen, dat was nooit zijn bedoeling. “Volgens mij moet televisie een weerspiegeling van de realiteit zijn. Ik kom al 35 jaar op tv. Ik heb 200 keer in een talkshow gezeten als gast en je wilt niet weten hoe vaak je in de foyer dingen hoort met dan het zinnetje: ‘Maar dat ga ik straks niet zeggen, want dat is niet goed voor mijn carrière.’ Dan begint de opname en klinkt er een heel ander verhaal.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.