Dinsdag presenteerde Dany Verstraeten voor de allerlaatste keer ‘Het Nieuws’ op VTM, een toch wel zeer emotionele nieuwsuitzending.

Dany presenteerde immers 34 jaar lang ‘Het Nieuws’ en dat is niet niks. Zijn afscheid werd dinsdag gevierd met een extra uitzending speciaal gewijd aan Dany en zijn carrière bij VTM. Iets wat voor hem niet per se allemaal hoefde.

“Er gaan elke dag mensen met pensioen. Mijn groot idool Van Morrison zei over zijn vak altijd: ‘It’s just a job, why must I always explain?’ En zo zie ik het ook. Ik heb gewoon mijn werk gedaan, wat kan ik daar meer over zeggen”, klinkt het in Het Laatste Nieuws.

Natuurlijk vindt Dany het wel leuk al die aandacht, en dat hadden veel mensen niet meteen verwacht. Ook niet dat hij een boek zou gaan schrijven.

“Maar ze hebben mij weten overtuigen. Eerst mijn goede vriend Jan Callebaut en nadien ook mijn kinderen. Waarom ook niet, dacht ik. Ik heb een bijzondere periode meegemaakt en ik heb toch het een en ander beleefd in de media. Sommige mensen zullen het wel leuk vinden om die anekdotes eens te lezen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.