Als ervaren acteur is Robert de la Haye gewoon om heel wat diverse scènes te spelen, waaronder ook de meest intieme.

Sinds de #MeToo historiek is er heel wat veranderd in het landschap. Toch was Robert al vóór gans die situaties al erg voorzichtig en beleefd.

“Zo zal ik bij intieme scènes eerst vragen wat mag en niet mag, ‘waar wil je absoluut niet dat ik aankom?’ Ik heb in m’n carrière veel intieme scènes moeten draaien en ik durf er mijn handen voor in het vuur steken dat geen enkele van mijn tegenspeelsters mij ooit een engerd vond”, verklaart Robert aan Dag Allemaal.

Robert maakt zijn punt en is voorstander van die veranderingen die er gekomen zijn doordat een aantal zaken aan het licht gekomen zijn. Er werd heel veel machtsmisbruik ontdekt en dat moet nu eindelijk wel eens gedaan zijn.

Zijn laatste rol was als ‘arrogante zak’, want echt sympathiek kun je het personage van Robert in ‘Mijn Slechtste Beste vriendin’. Een rol die hij blijkbaar graag speelde.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.