Op de dijk van Blankenberge, bij de gerenoveerde pier staat een groot kader. Als je door dit kader kijkt lijkt het alsof je een schilderij van de zee ziet. Bovenaan dit kader staat gegraveerd: “Blankenberge is het hogedrukgebied van mijn hart.”

Auteur van deze quote? Weerman David Dehenauw.

“Ik ben van Blankenberge, ik woon hier al mijn hele leven en hier voel ik mij goed”, gaat David van start in Het Laatste Nieuws. “Bij een hogedrukgebied denk je aan warmte en zon, en Blankenberge heeft op mij hetzelfde deugddoende effect.”

De weerman geeft aan dat hij niet zonder de zee kan. Ook al woont hij een eindje van de kustlijn af, toch probeert David regelmatig zijn favoriete strand te bezoeken.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.