De gekende wereldkeeper heeft sinds kort zijn eigen pop-upmuseum in Beveren waar tal van items uit zijn carrière te bezichtigen zijn. Nog tot december kan iedereen al die spullen dus gaan bewonderen. 

“Van het ceremonieel kostuum dat ik als 17-jarige Rode Duivel kreeg tot de scheenlappen en broekjes die ik bij belangrijke matchen droeg: alles heb ik bijgehouden”, aldus ‘El Sympatico’ aan Het Laatste Nieuws. 

Toch is nog maar de helft van die enorme collectie tentoongesteld in het museum want blijkbaar is er nog veel meer. Niet enkel in eigen land maar ook in Duitsland zijn ze de held van Bayern München nog niet vergeten. “Er zijn al achttien bussen ingelegd om mijn museum te komen bezoeken”, aldus Jean-Marie. 

Wie het museum echter niet zal komen bezoeken is de echtgenote van Jean-Marie: Carmen. Zij herstelt nog steeds van een hersenbloeding.

“Ze heeft al een lange weg afgelegd: opnieuw leren lopen, schrijven…”, aldus Jean-Marie Pfaff. “Ons leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Zij heeft in het verleden heel wat offers gebracht voor mijn carrière, nu is het mijn beurt om er voor haar te zijn”.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.