Hij voelt zich verbonden

David Dehenauw is altijd aan de kust te vinden. Niet alleen omdat hij er woont, maar ook omdat hij zich gewoon goed voelt in zijn thuisstad Blankenberge. Hij is er regelmatig op het strand te vinden en gaat regelmatig zwemmen in de zee.

“Maar zwemmen doe ik alleen als er redders zijn. Niet omdat ik bang ben, ik ben bij wijze van spreken opgegroeid in het water, maar omdat de Noordzee gewoon gevaarlijk is. Als je van hier bent, dan weet je dat. De zee geeft en de zee neemt. Dat wordt je als kind ingelepeld, zeker in families die de zee in het bloed hebben”, zegt David in Het Laatste Nieuws.

Maar het hoeft niet altijd zwemmen te zijn. Soms kan David gewoon rustig staren naar het eindeloze water. Dan voelt het alsof hij naar zijn vader kijkt. Zijn vader was vroeger kapitein op de lange omvaart.

“Ik voel me heel verbonden met de zee. Je kan dat moeilijk uitleggen. De zee trekt als een magneet. Mijn ouders hadden dat ook. Als we op vakantie gingen in het buitenland was dat nooit naar de bergen of het binnenland, altijd naar de zee.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.