Sinds ze de deur van de ‘Thuis’-set enkele jaren geleden achter zich dichttrok, timmert actrice Moora Vander Veken naarstig aan een internationale carrière. Zo werkte ze recent mee aan een Duitse film en een Belgisch-Ierse crimiserie.

Maar haar ambities rijken verder dan alleen het acteren, zo stond ze ook al achter de camera tijdens het maken van twee kortfilms. Ook zou ze graag de kant van het producen ontdekken: “. Ik overweeg om daarvoor een opleiding te volgen. Pas op, ik vind het nog steeds heel fijn om te acteren, maar ik zou soms wat onafhankelijker willen zijn” verduidelijkt ze in het Nieuwsblad.

“Als acteur heb je de touwtjes niet zelf in handen. Krijg je een telefoontje voor die ene rol of niet? Het is altijd afwachten en het is de producer die beslist. Ik vind dat soms lastig.” Het laatste jaar is ze dan ook tot het besef gekomen dat ze misschien wel liever eigen baas is. Wij wensen Moora alvast veel succes bij het verwezenlijken van haar plannen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.