Olga Leyers was nog niet ‘in the picture’ toen er al gesproken werd over ‘De Afrekening’ op StuBru. Toch is ze degene die de 38ste jaargang van de mooiste lijst van de hele wereld (aldus StuBru) aan mekaar mag praten.

“Blijkbaar hoorden ze mij bij de VRT al langer graag bezig over muziek én zagen ze een goeie match tussen mij en Studio Brussel. We waren natuurlijk geen total strangers: ik heb al een paar keer meegewerkt aan ‘De tijdloze’ en mijn zus Ella had twee jaar geleden ook een programma op Studio Brussel. Dan nog vind ik het spannend: het is de eerste keer dat ik een radioprogramma krijg”, bekent Olga Leyers in Humo.

Ze heeft een passionele relatie met muziek, zo zegt ze zelf. “soms moet je aan een nummer wennen. Ik heb dat zelf heel hard: soms kan ik een nummer hartsgrondig haten als ik het de eerste keer hoor maar na tien luisterbeurten is het mijn favoriete nummer”, vertelt Olga aan Humo.

Deze opdracht kan ze dus ook alweer afvinken op haar bucketlist want ze vond het altijd al leuk om gast te zijn in een radioprogramma en nu mag ze er zelf eentje presenteren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.