In de zondagavondquiz van kersverse quizmaster Philippe Geubels wordt echt alles wat de kandidaten zeggen live in vragen gegoten door een team onder leiding van Jade Mintjens.

Voor Philippe Geubels was het zijn debuut als quizmaster en hij geeft graag toe dat hij het onderschat had. “Ik moet tegelijk grappig zijn, alles in de gaten houden én streng maar rechtvaardig proberen te zijn”, aldus Philippe in Humo.

“Als een kandidaat een ongelofelijk ingewikkeld verhaal met veel namen vertelt en de anderen beginnen te fronsen, wil ik ze geruststellen: ‘Dat gaan ze nooit vragen, geen stress!’ Maar dat mag ik blijkbaar niet zeggen. Ik heb veel bijgeleerd”, geeft hij graag toe.

Hij had geen ambitie in die richting maar was wel op zoek naar een nieuw idee en een buitenlandse format leek hem leuk.

“Ik kijk graag naar ‘De slimste mens’ en ‘Blokken’, maar dat is het zowat. Het mag niet te moeilijk zijn en het moet ook wel plezant blijven”, bekent Philippe aan Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.