Cath Luyten schittert dit seizoen in Celebrity Masterchef, het nieuwe kookprogramma waar bekende Vlamingen het in de keuken tegen elkaar opnemen.

Wanneer de reporter van De Morgen vraagt of de aftelklok die in het programma gebruikt wordt echt is, geven de kandidaten aan dat dit wel degelijk het geval is.

“Ik heb het daar best lastig mee gehad”, gaat Cath van start, “Ik begon telkens erg rustig met koken, ook al was ik vanbinnen aan het stressen, en dan kwam die klok steeds dichter op me af. Tijdens de laatste twee minuten riep de jury weleens dat wie dan nog niet aan het dresseren was het kon vergeten, terwijl ik mijn gerecht nog uit de oven moest halen.”

Bijgevolg is het meer dan eens voorgevallen dat de hobbykok alles in de laatste minuut op haar bord moest gooien én dat terwijl presentatie nu net heel belangrijk was.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.