Meyrem Almaci stippelde als kind uit een gezin van elf altijd haar eigen pad uit. “We waren een klassiek Turks migrantengezin”, vertelt ze in Primo. “Niemand, zelfs geen jongen, was ooit in het ASO gaan studeren.”

Terwijl de meisjes allemaal snit en naad gingen volgen, was Meyrem vastbesloten om naar het ASO te gaan. Ze schreef zich achter de rug van haar ouders in.

“Ik blufte tegen de directrice dat mijn ouders in Turkije zaten”, biecht ze op. “Dat lukte en dat heeft echt mijn leven veranderd. Pas na een half jaar hadden mijn ouders door dat ik niet met naaiwerkjes naar huis kwam.”

Enige tijd later ging Meyrem Almaci ook nog karate doen.

“Ik was het enige Turkse meisje dat zich in een karateclub inschreef bij ons in de buurt. Ik wou de bakens verzetten”, klinkt Meyrem kordaat in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.