Als nieuwe VRT-weervrouw ziet Jacotte Brokken het als haar taak om de klimatologische missie van haar voorganger Frank Deboosere verder te zetten. Ze probeert dan ook vooral om het maatschappelijk bewustzijn omtrent de klimaatcrisis te vergroten. Maar ook op persoonlijk vlak doet ze haar best om haar steentje bij te dragen.

“Wanneer het kan, laat ik de auto staan. Als ik met de fiets of met het openbaar vervoer op mijn bestemming geraak, waarom zou ik dan in de file gaan staan?” vraagt ze zich luidop af in Het Laatste Nieuws. “Daarnaast eet ik één dag per week vegetarisch en vraag ik me bij iedere online aankoop af of ik het écht nodig heb. En ik stap nooit zomaar op het vliegtuig voor een ‘zot’ weekendje.”

Al wil ze zeker ook gezegd hebben dat ze net zoals iedereen wel degelijk guilty pleasures heeft: “Zo heb ik een tijdje realityseries verslonden, tot groot onbegrip van mijn man” lacht Jacotte.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.