Eind dit jaar beleeft Karen Damen na meer dan twintig jaar op de planken nog eens een vuurdoop. Dan gaat immers haar eerste soloshow ‘De Eerste Keer’ in première. En hoewel ze nu al weet dat er ongetwijfeld kritiek zal komen straks, doet ze er nu al alles aan om die te pareren.

“Ik weet nu al dat sommigen de show gaan afbreken. Daarom wil ik het zo goed mogelijk doen, zodat ik mezelf achteraf niets kan verwijten”, klinkt het vastberaden. “Als ze dan schrijven dat het slecht was, is dat hun probleem.”

Voor Karen is er dan ook maar één mening die telt: die van het publiek dat een kaartje kocht voor haar show. En dat gebeurde alvast en masse. Haar eerste show was al uitverkocht in amper zes uur tijd: “Zolang de mensen die komen kijken het maar goed vinden. Als ze geboeid luisteren en ik hen aan het lachen kan brengen, ga ik daar zo hard van genieten”, besluit Karen enthousiast.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van show24.be

Door Ileana Durodin

Iléana Durodin – Gebeten door de taalmicrobe op erg jonge leeftijd. Nooit meer van genezen. Later zou ik ook mijn hogere studies wijden aan de taalkunde en koos ik er ook voor van ‘het woord’ mijn beroep te maken. Schrijven, corrigeren en vertalen zijn de drie vakgebieden waardoor ik ook op professioneel gebied met taal bezig kan blijven.